søndag den 27. september 2015

Midnatssol af Jo Nesbø

                                                                 (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Midnatssol - jo Nesbø - Forlaget Modtryk - 3/5 stjerner - Anmeldereksemplar fra forlaget 

"En mand stiger af bussen i den solbeskinnende sommernat. Han hedder Jon Hansen, men kalder sig noget andet. Han er på flugt fra mafiaen i Oslo. Hans job er at skyde folk, men der lige netop det, han ikke kan. Hans chef, Fiskeren, er ikke tilfreds. 
Pistolen i hans jakkelomme slår mod hans hofte, da han begynder at gå hen mod en klynge huse. Til alle sider ligger det nordnorske landskab barsk og stille. En ulåst kirke bliver hans natlogi. han bliver vækket af en dreng og møder hans smukke mor."

Velkommen til 1970' erne. Jon, som er bogens hovedperson er i knibe, hans datter er dødssyg og han har brug for penge til hendes behandling. Problemet er bare at han ingen har, så dem må han skaffe sig. Han indgår en farlig handle med en mand, som Jon egentlig skal skyde, velvidende om han så må forlede Oslo, for at Fiskeren ikke finder ham - men Fiskeren finder som regel altid det han gerne vil. Jon, nu Ulf, ender i Nordnorge i en lille bitte flække, hvor indbyggerne er hjælpsomme eller næste alle er. Han møder en dreng og hans mor, som han bliver venner med. De er dog troende og det er han ikke, men alligevel er der en kemi mellem dem.

Midnatssol, er en thriller men samtidig en kærlighedshistorie. Romanen er på 226 sider og selvom det ikke er meget, har Jo Nesbø formået at skrive en bog som hænger sammen fra start til slut. Dog var plottet noget forudsigeligt synes jeg. Det tog mig ikke lang tid at regne ud hvordan det hele hang sammen.
For mig var den hurtigt læst, klart pga. af sidetallene, men også fordi den er spændende og fængslede. 

Midnatssol er en selvstændig fortsættelse af en miniserie på to bind, hvor af "Blod på sneen" er første bind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar