torsdag den 20. november 2014

Hvalernes sang af Jojo Moyes

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Hvalernes sang - Jojo Moyes - 309 sider - Cicero - 2/5 stjerner

En bog om at redde sig selv og et lille samfund.

I Silver Bay i Australien bor Kathleen, Liza og Hannah på et lille bitte hotel, som har set bedre dage, men det er deres hjem og hotellet kan lige løbe rundt så de kan klare sig. I Silver Bay er alle mere eller mindre hvalfangere - eller de fanger ikke hvalerne men sejler ud med turisterne for at kigge på dem.
I London bor Mike, der arbejder med at opkøbe grunde og bygge på dem. Hans firma får øje på Silver Bay og vil gerne bygge et kæmpemoderne hotel der med masser af vandsport. Mike rejser til Australien for at indlede forhandlingerne. Men men men han bliver glad for den lille familie og tingene bliver ikke helt som han forventer. Det gør hans liv heller ikke.
Kan det lille samfund nå at redde Silver Bay og hvalerne fra at blive gjort til noget det ikke er?


Det smerter mig, at jeg kun har kunne give denne bog 2 stjerner, for Jojo Moyes har virkelig vundet mit hjerte med de to andre bøger jeg læst af hende. Se anmeldelserne her og her :)
Men desværre levede Hvalernes sang bare ikke op til forventningerne. Jeg fandt den til tider virkelig kedelig og jeg havde længe svært ved at komme videre i den. Jeg følte, at jeg stod i stampe og ingen vejene kom. Personerne i bogen fandt jeg til tider overfladiske og ligegyldige. Øv øv altså men det skal ikke tage modet fra mig, jeg er bestemt klar til at læse Jojo igen!

2 kommentarer:

  1. Åh, ja. Den bog har jeg også lige læst. Den var ganske fin, men virkelig ikke noget særligt..

    SvarSlet