fredag den 10. oktober 2014

Endnu er der håb af Karin Wahlberg

                                                                  (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Endnu er der håb - Karin Wahlberg - Forlaget Modtryk - 468 sider - anmeldereksemplar - udkommet den 26. September  - 4/5 stjerner

En bog om det at være kvinde i 1950'erne og de dilemmaer, der følger med. F.eks. at når du bliver gift, så er det slut med at arbejde, eller er det?

Vi befinder os i Sverige i 1953 på et hospital i byen Ekstad, nærmende betegnet på epidemi - afdelingen, da polioepidemien har ramt landet. Alle er bange, for endnu er der ikke fået en vaccine og de ramte kan blive lammet eller i værste fald død. Men til trods for dette er der tid til at danne relationer på tværs af det skel, som der er mellem kvinderne på hospitalet - vi møder lægefruer, vaskekone, sygeplejeelever og sygeplejersker som hver har deres at kæmpe med. Flere af kvinderne har hemmeligheder, som på en eller anden bare er med til, at binde historien sammen til den vidunderlige fortællingen den er.

Jeg læste for et stykke tid siden et notits hvor der stod at Karin Wahlberg var blevet inspireret af vores helt egen serie Matador, til dels kan jeg godt se noget af den i bogen, i forhold til det med skellet mellem rig og fattig. Men jeg kommer nu mere til at tænke på den engelske serie "Landsbyhospitalet", selv om det foregår i 1960'erne.


                                                            (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar