søndag den 26. oktober 2014

Davidsstjerner af Kristina Ohlsson

                                                                         (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Davidsstjerner - Kristina Ohlsson - Forlaget Modtryk - 511 sider - Anmeldereksemplar fra forlaget - 4/5 stjerner - Udkommet 21. Oktober 2014

Axel og Fredrika står over for et mord på en pædagog og 2 forsvunden drenge. Hænger sagerne sammen eller?

En dag i Januar bliver en pædagog myrdet foran Salomonskolen i Stockholm og samme dag forsvinder to drenge fra samme skole. Meget tyder på, at der tale om en hadforbrydelse da det er to jødiske drenge, som der er tale om. Meget tyder også på, at der er tale om en kvindelig morder, da skostørrelsen fra taget, hvorfra der er skudt ved skolen er en lille str.. Men hvordan hænger det sammen med, at den størrelse skoaftryk der er fundet i sneen på golfbanden hvor drengene bliver fundet er str. 43 - er der så i virkeligheden to mordere og hænger sagerne sammen eller ej. Jo længere de kommer i efterforskningen dukker der en gamle myte om papirsdrengen men hvorfor og hvad laver den Israelske Mossad-agent Efraim Kiel i Stockholm.

Davidsstjerner er den femte selvstændig roman om Fredrika Bergman og Axel Rechts efterforskningsteam. Som altid vil jeg gerne læse en serie fra start til slut, men for første gang har jeg oplevet, at Kristina Ohlssons bøger faktisk godt kan læses som en selvstændig roman. En kæmpeaha-oplevelse for mig. Tak for det.

Jeg har nydt denne spændingsroman til fulde, den er hæsblæsende, velskrevet og fangende. En af de spændingsromaner hvor siderne vender sig selv og hvor plottet bare hænger sindssygt godt sammen. En af de romaner hvor du er overbevidst om, at du har regnet det hele ud men hvor det viser sig at det har du så ikke!



                                                                       (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar