torsdag den 22. maj 2014

En mand der hedder Ove

Én mand der hedder Ove
Fredick Backman
Peoples Press
357 sider

                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

                                                                  (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

En mand der hedder Ove er efterlønner. En mand der hedder Ove er 59 år. En mand der hedder Ove kører Saab. En mand der hedder Ove er enkemand. En mand der hedder Ove er nærig. En mand der hedder Ove er principfast. En mand der hedder Ove vælger at være alene. En mand der hedder Ove er en gamle sur mand. En mand der hedder Ove vil bare gerne dø.
Men som Ove selv siger, er han da ikke en bitter og sur gamle mand bare fordi han ikke går og smiler fra morgen til aften. Ove er parcelhuskvarteret regelrytter, som holder øje med alle og enhver. Men bag Oves facade gemmer der sig en historie og sorg. Den dag de nye naboer, den gravide og droget, ikke kan bakke med trailer ændre der sig mange ting i Oves liv.

Hold nu op en skønherlig bog. Jeg  har grint, grædt, været vred og en masse andet gennem denne bog, men mest af alt har jeg følt mig underholdt.

Bogen er velskrevet og siderne vender nærmeste sig selv, så desværre er den alt for hurtigt læst. Det er en af de bøger jeg ville ønske blev ved og ved.

2 kommentarer: