torsdag den 24. april 2014

Boganmeldelse "Midt imellem"

Midt imellem
Jean Kwok
293 sider
Bazar

                                                               (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset

En fremragende velskrevet skønherlig bog om det at være fanget midt mellem to kulturer, om at komme til USA som lille pige og leve i umenneskelige fattige kår.

Da Kim/Kimberly er 11 år gamle kommer hendes mor og hende til New York for at bo og arbejde. De er fulde af håb og glæder sig til en ny tilværelse. Kims tante bor i New York og har hjulpet dem økonomisk med at komme dertil. Hvad de ikke ved er, at de skal betale af på deres gæld til tanten, så de kommer til, at leve i fattigdom, til trods for at tanten umiddelbart ikke mangler noget.  Moren får arbejde på tantens fabrik og få at det kan løbe bare nogenlunde op økonomisk må Kim hjælpe til efter skole.

Hverken Kim eller hendes mor kan tale engelsk, så Kim må kæmpe ekstra hårdt for at klare sig i skolen, især da hun bliver klar over at det er op til hende at få dem videre og ud af fattigdommen og den meget utætte og krummelige lejlighed i de bor i.

Jeg kan kun anbefale at man kaster sig over denne roman, som for min skyld kunne have været på mange flere sider end de 293 den er på :)

2 kommentarer: