lørdag den 6. oktober 2018

Mitfordmordene - Mysteriet på Asthall Manor af Jesscia Fellowes


                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)    


                                                                     *Reklame*
      Eksemplar fra Politikens Forlag - Udgivet 2018 - Krimi - Serie: Mitfordmordene #1 - ★★★★★★/6


"Året er 1920 og Louisa Cannon drømmer om en vej ud af fattigdommens London, en by, der er hårdt mærket af den netop overståede verdenskrigs rædsler."

Louisa kommer fra en fattig familie hvor faren er død og hendes onkel er rykket ind. Onklen er ikke et af guds bedste børn og lokker Louisa til at gøre ting mod hendes vilje for, at familien kan overleve. Louisa vil gerne væk fra fattigdommen og onklen og er så heldig at få arbejde som barnepige og selskabsdame på Asthall Manor i Oxfordshire området. Her bliver hun venner med den ældste af pigerne Nancy fra familien på godset. 

Sygeplejersken Florence Nightingale Shore, bliver fundet myrdet ombord på et tog på vej til Hasting. Det samme tog som Louisa var med, og hun kommer i tanke om, at hun har set noget den dag. Guy, som hjalp Louisa med, at komme med den rigtige tog videre til hendes jobsamtale den dag, tager Louisa kontakt til og snart er både han, hende og Nancy i gang med, at opklare et mord. Og de tre er sikker på, at de har den helt rigtige i kikkerten, men har de nu også det. 

                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jer,  der følger bloggen ved, at jeg er kæmpefan af alt hvad der er engelsk, så jeg vidste bare af denne bog lige var mig. Og jeg blev på ingen måde skuffet. Jessica Fellowes skriver simpelthen så levende og rammende om datidens England, at det føles som om du selv er en del af selskabet i fortællingen. 

Som læser kommer du helt frem i forreste række og lærer en del af den berømte Mitford-familie at kende. Det er en fortælling hvor der er intriger, kærlighed, massiv forskel på rig og fattig,  samt ondt og godt. Men det er også en bog, der tager os med tilbage til et England, der prøver, at komme sig efter krigen og finde sin plads i verdenen igen. 

Jeg anbefaler bogen til fans af Jane Austen og Downtown Abbey, for jeg kan garantere at elsker du Jane og D.A. så kommer du også til, at elske Mitfordmordene.  


                                                         (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar