lørdag den 17. februar 2018

Flammetræet af Kim Højgaard Rasmussen

                                                              (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

 Eksemplar fra forfatteren - Udgivet 2018 - Spænding - ★★★/6


"Da Frank Grabowski siger ja til et job som direktør for en bilsamlefabrik i Nigeria, er det med nogen skepsis. Den danske forretningsmand har  tidligere arbejdet i Vestafrika og ved, der altid venter mange udfordringer i den del af verden. Alligevel kommer det bag på Frank, at der ret hurtigt efter hans ankomst er personer i firmaet og i hans omgangskreds, som kommer ud for farlige og voldelige hændelser. Uden at være sikker på, om det er tilfældigheder eller trusler mod Franks direktørpost, forsøger han at navigere i den betændte situation, som tilspidses yderligere af korruption, svindel, væbnede røverier og bortførelser. Først sent begynder Frank at forstå den større sammenhæng, og et definitivt opgør med hans modstandere er uundgåeligt."

Vi møder Frank, en fraskilt dansk mand, som får job på en stor fabrik i Afrika, en fabrik hvor der skal ryddes op så Frank står over for en stor opgave. Allerede da han lander I Nigeria fornemmer han at noget er helt galt og hans fornemmelse viser sig, at holde stik. Før Frank får set sig om, sker der en masse underlige ting omkring ham, og han skal nu til, at overveje om han har mod på, at blive og finde ud af hvordan forretningslivet i Nigeria foregår. Sammentidlig møder han en smuk ung afrikansk pige, men er det nu også så tilfældigt et møde, som det ser ud til i starten? 

"Flammetræet" er en middelmådige bog, den er spændende nok, men der er for mange løse ender, og forfatteren går desværre meget overfladiske til værk med, at beskrive såvel personerne, omgivelserne og handlingen i historien. Hvis Kim H. Rasmussen havde gået mere i dybden kunne det have været en meget bedre spændingsroman. Men når dette, så er sagt er der helt klart også flere steder i bogen, hvor du som læser lige når at få et kick. Kim H. Rasmussen skriver som sådan ganske udmærket, men det falder desværre til jorden da der som sagt mangler noget mere dybde.  


                                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

Jeg vil anbefale bogen til jer, der er nysgerrig på hvordan det afrikanske forretningsliv foregår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar