torsdag den 9. november 2017

Italiensvej af Anna Grue

                                                           (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset) 

*Reklame*

Titel: Italiensvej
Forfatter: Anna Grue
Forlag: Politiken
Udgivet: 2015
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: Vittoria og Conny
Bedømmelse: ★★★★★ 

Vi tager en tur tilbage til 1958/59 i romanen "Italiensvej". Velkommen til en virkelig fantastiske tidsrejse, der er supergodt fortalt. 

I foråret i 1958 sætter Vittoria sig ind i sin bil og drager mod Danmark, på bagsædet ligger hendes lille søn. Vittoria er alene i verden, efter at hendes forældre begge er gået bort. Hun er datter af en italiensk far og en dansk mor, derfor tænker hun også, at landet mod nord, er det rette sted at sætte krusen hen. Men hvad vil en enlig kvinde med et lille spædbarn i København og hvorfor tager hun afsked med Italien hvor hun har boet hele sit liv. Det er et af de spørgsmål jeg stillede mig selv op til flere gange mens jeg læste bogen.

I Danmark møder Vittoria Conny, en kvinde, der er så modsat hende selv, at det ikke giver så meget mening for hende, at de to hænger ud, men selskabet er nu godt nok. Vittoria er jo trods alt alene i et nyt land hvor hun ikke kender nogen. Snart går det op for hende, at hun må finde sig job, men det er jo ikke nemt med et lille barn. Det lykkedes hende dog, at få job som husholdske for en enkemand, der er læge og far til to børn. 

Vittoria forelsker sig i ham og hans børn og han sætter da også stor pris på hende og hendes hjælp, men han indleder en affære med Conny. En affære som Vittoria selvfølgelig ikke kender noget til, så en dag fortæller hun om forelskelse til Conny. Conny tager hurtigt en beslutning og bryder affæren med lægen.

"Italiensvej" er en meget interessant tidsrejse tilbage til den gang kvinde skulle gå hjemme og passe hus og børn. Tilbage til et Danmark hvor landet var i udvikling, men også den gang hvor sporvognene kørte i gaderne, rygning var tilladt og revyerne havde deres storhedstid.  

Anna Grue har skrevet en rigtig dejlig kærlighedsroman med alt hvad en bog inden for den genre skal indeholde. Men derudover har hun altså formået at gøre den til mere end en kærlighedsroman, da der ligger en barsk fortælling om Vittoria og lure, som jo selvfølgelig bliver afsløret med tiden. Det er en af de bedste Anna Grue bøger jeg har læst, og jeg glæder mig til at tage hul på "De voksnes rækker", som er en selvstændig fortsættelse af "Italiensvej".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar