mandag den 28. august 2017

Den syvende dag af Yu Hua

                                                    (Copyright Sascha Jensen/livet i dukkehuset)                                                                    

 *Reklame*

Titel: Den syvende dag
Forfatter: Yu Hua
Forlag: Klim
Udgivet: 2017
Eksemplar fra: Forlaget
Genre: Roman
Serie: -
Bedømmelse: ★★★★

En bog om livet efter døden! 


Yang Fei er død, altså som i virkelig død. Vi møder ham på hans første dag i efterlivet, hvor han er ved, at gøre sig klar til, at tage på krematoriet, han har nemlig en tid kl. 9.30. Yang Fei kommer da også af sted, men møder ikke helt op til tiden, men det gør ikke noget for der er alligevel travlhed på krematoriet og de er meget bagud. Mens Yang Fei sidder og venter på hans tur, beslutter han sig for, at søge lidt væk, for, at få tiden til at gå. Og det er her vores eventyr med Yang Fei begynder og hvor jagten efter hans far også sætter ind. Faren forlod ham nemlig uden så meget som, at sige farvel for et år siden. Yang Fei aner intet om hvor vidt faren stadig er i live eller om han vil møde ham i efterlivet. 

Vi begiver os ud på en længere rejse sammen med ham, helt bestemt en rejse, som varer syv dage. Vi møder en masse mennesker, eller nok snarere deres sjæle, som Yang Fei har kendt gennem sit korte liv. Yang Fei er nemlig død i en alder af 41 år. Og til trods for sit unge liv, har han mødt en del, som desværre også er gået bort og da Yang Fei dør, er han ret alene i verden. Under de samtaler, som finder sted med disse personligheder referere til virkelige hændelser - dog lidt omskrevet - og giver os en god indsigt i Kinas historie. 

"Den syvende dag" er en gribende og barsk historie men sammentidlig også en dejlig bog om efterlivet. Hvad sker der efter døden, og hvad sker der hvis du ikke har en grav eller nogen til, at søge over dig? 

Yu Hua har skrevet en fortælling, som er velskrevet i et meget fint og nøgtern sprog, som får historien til at flyde derudaf. Selv om bogen ikke er på mere end 229 sider, så fortæller den bare en masse om Yang Fei's liv og som sagt også om Kinas historie. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar