torsdag den 23. marts 2017

Underret af Emma Donoghue


                                                                   (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Underret - Emma Donoghue - Politikens Forlag - Udgivet 2017 - Eksemplar fra Forlaget - ★★★★★★

En gribende historie om den 11 -årige Anna, der har indledt en religiøs faste for, at formilde GUD.

I "Underet" befinder vi os i Irland i 1850' erne og vi møder Anna, der dagen efter hendes bror død, beslutter sig for, at faste for, at formilde GUD. Anna lever dog stadig i bedste velgående fire måneder senere og virker ikke til, at lide nogen overlast af, at leve uden føde. Beboerne i den lille katolske flække, hvor Anna bor, begynder, at tro på, at hun er et mirakel, sendt på jorden af GUD. Folk fra fjern og nær begynder, at velfarte til byen for, mod betaling, at rør den lille pige, for at blive heldbredt.

Elisabeth Wright, uddannet sygeplejeske under den legendariske Florence Nightingale, bliver kaldt fra England til Irland, for, at overvåge Anna i 14 dage. Elisabeth skal afgøre om pigen spiser i al hemmelighed eller om hun virkelig er et mirakel.
Elisabeth er dog ikke alene om opgave, hun skal dele den med en nonne, som ikke helt er enig med Elisabeth om hvad det er deres opgave går ud på. Og et magtspil af psykologisk karakterer går nu i gang, hvor hvem har ret og hvad er der gør, at Anna stadig er i live? 

"Underret" er en stor læseoplevelse og det er en fortælling, der er så velskrevet, gribende og bevægende, at jeg gang på gang blev revet rundt i manegen. For det psykologiske spil, der foregår, er med til, at jeg blev forvirret flere gange, når jeg lige troede jeg havde regnet ud, hvordan Anna kunne overleve. 

"Underet" levede fuldt ud op til mine forventninger og mere end det!

                                                                       (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar