fredag den 18. marts 2016

Pigen uden navn af Christina Baker Kline

                                                                         (Copyright Sascha Jensen/Livet i dukkehuset)

*Reklame*
Pigen uden navn - Christina Baker Kline - Gads forlag - 5/5 stjerner - Eksemplar fra forlaget 

"Den ene er 17, den anden er 91, men de har mere til fælles end de tror" 

Mød Molly, en forældreløs pige, eller ikke helt for hun har en mor, hun bor bare ikke ved hende, men er i familiepleje i en familie hvor moren ikke kan lide hende.  Molly er blevet taget for tyveri på det lokale bibliotek og står nu til enten at skulle i ungdomsforvaring eller yde samfundstjeneste. Der er bare det problem at der er nogen som skal tude tage chance med hende. Mollys kæreste Jack kommer hende til hjælp og Molly skal nu yde samfundstjeneste hos Vivian, en dame på 91. Molly skal sortere kasser på Vivians loft.

Vivian er togbarn. I 1929 mister hun sine forældre i en brand og er dermed forældreløs, og den gang sendte man forældreløse børn tværs gennem USA for at finde en familie til dem. Eller nok mere en familie der har brug for arbejdskraft. Vivian ender to gange hos familier, der ikke behandler hende godt, men til sidst er heldet med hende.

Vivian og Molly finder hurtigt et bånd og jo flere kasser, som bliver åbnet på loftet jo mere bliver der afsløret om Vivians liv. Et liv og en skæbne hun har prøvet at fortrænge og ikke har fortalt til ret mange.

"Pigen uden navn" er vildt godt fortalt og er medrivende fra første færd. Det er en roman hvor siderne vender sig selv, og hvor du som læser er helt opslugt. Det er en af de romaner du ville ønske du stadig havde til gode når du har vendt sidste side. En af de romaner som du bare har lyst til at læse igen og igen. Det er simpelthen så velskrevet og sproget flyder bare derudaf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar