onsdag den 21. januar 2015

"Det burde du have vidst" af Jean Hanff Korelitz

Det burde du have vidst - Jean H. Korelitz - 2015 - 5/5 stjerner - anmeldereksemplar fra forlaget

Psykologisk thriller i verdensklasse!

Grace er glad for sin mand, som er børnelæge, sin søn, der er 12 år og går i 7.kl., sit arbejde, hun er psykoterapeut med egen private praksis, også er hun kommende forfatter til selvhjælpsbogen - det burde du have vidst - en bog om parterapi, hvor Grace er efter de kvinder, der ikke tror og holder ved deres første indskydelse i forhold til de mænd som de møder.
Grace og hendes lille familie bor på Manhattan i New York i Grace's barndomshjem og alt er fryd og gammen. Da der en dag sker et mord på en dame i nabolaget, der har en søn på samme skole som Grace's søn bliver hun involveret i efterforskningen, da hendes mand tydeligvis er forsvundet og eftersigende har haft forbindelse til den myrdede. I kølevandet på dette bliver der åbent op for en masse hemmeligheder om manden, hemmeligheder som Grace på ingen måde har haft kendskab til. Hun har gennem de 18 år hun har kendt ham troet hunderede procent på alt hvad han har fortalt hende og nu viser det sig at være en stor løgn. Grace må se sit ellers så perfekte liv gå i opløsning og indse at hun ikke selv helt følger de råd hun kommer med i sin bog og i hendes arbejde.

Gennem hele fortællingen bliver der lukket op for flere og flere hemmeligheder og sandheder, flere og flere ting kommer på bordet og du bliver overrasket og forskrækket over hvordan en mand kan leve sådan et dobbeltliv og blive ved med selv at finde rundt i det.
Jean H. Korelitz har skrevet en thriller, der binder dig fast til sofaen lige fra første til sidste side, det er svært at ligge den fra sig når du først er gået i gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar