tirsdag den 29. november 2016

Odense Teater sæson 2016/17 #2 Peters Jul

I lørdags stod eftermiddagen på teater, jeg drog en tur til Odense sammen med mine forældre og mindstenevøen. Det er en af de juletraditioner, vi har i vores familie, at vi altid er inde og se julestykket på Odense Teater :) - Det er i virkeligheden den tradition jeg holder allermest af.


"Peter glæder sig til at fejre jul sammen med sin familie i den københavnske herskabslejlighed, men han bliver hele tiden glemt og irettesat af juletravle forældre og tjenestefolk. Peter bliver venner med den fattige lømmel Rasmus, der bor på Nørrebro med sin bedstemor. Peter fascineres af Rasmus’ frihed - helt fri for sure barnepiger og forældreformaninger. Omvendt synes Rasmus, at Peters liv med tryghed og mad på bordet hver dag lyder himmelsk.


En dag får de to drenge på magisk vis mulighed for at bytte liv. Mens Rasmus nyder sin nye familie, må Peter erkende, at det slet ikke er så sjovt at være fri som fuglen, når man ikke har mad i maven. Peter må prøve at få opfyldt et sidste ønske, så han kan få sit gamle liv tilbage."


Peters Jul er et varm, hyggeligt og vidunderligt stykke, Odense Teater kan altså et eller andet med julestykker. Skuespillerne spillede, som altid godt, og som tilskuer kunne jeg fornemme den gode stemming, der var mellem de gamle skuespiller og alle børnene. FANTASTISK!

Så endnu en gang tak til Odense Teater for en dejlig oplevelse :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar