mandag den 12. september 2016

Odense Teater sæson 2016/17 #1 HAMLET


I lørdags var jeg i Odense, jeg skulle en tur i teateret sammen med mine forældre. Dagens forestilling var HAMLET, som jeg havde valgt vi skulle se. :)

Odense Teater har lavet en version, der er vild som i virkelig vild, hold nu op den var anderledes end hvad Shakespeare nok havde forestillet sig han stykke ville ende som. Det var flot opført og jeg er meget imponeret af Morten Brovn, som spillede HAMLET. Han var skindsyg god, fokuseret og til stede hele vejen igennem, og det var altså en ret så krævende rolle han var i. Alle skuespiller gjorde det godt, men han førte altså lige en del over dem.

"Der er noget råddent i Danmark. Landet trues udefra af krig og indefra af magtkampe og korruption ved hoffet. Kongen, Hamlets far, er død og dronningen har allerede giftet sig på ny med kongens bror, Claudius, som oven i købet har ladet sig krone. Hamlet er rasende.

En nat møder han sin fars spøgelse, som fortæller, at det var Claudius, der slog ham ihjel, og han beder Hamlet om at hævne sig. Fortvivlelsen, hadet og vanviddet vokser i Hamlet, for hvad skal han tro? Hvem kan han stole på? Ikke engang hans nærmeste venner eller den skønne Ofelia virker længere troværdige, for hun er datter af Claudius’ mest fortrolige rådgiver.

Drevet af vanvid og tvivl flakker Hamlet omkring. Skal han slå ihjel eller selv blive myrdet? Hvem vil han være, eller ikke være?"

Tak til Odense Teater for endnu en dejlig oplevelse. ;)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar